Fotboll i Barcelona, då blir jag kysst i Petit bar

Varför hade just killarna en sån tur?

Varför var det just dom som lyckades fixa biljetter till kvartsfinalen i Champions League mellan Barcelona och Milan på Camp Nou i Barcelona?

För var det var väl ändå jag som legat i? Googlat och ränt runt, stått i köer, scannat sajter och jagat de där biljetterna. Ja, jag gjorde misstag. Slog till exempel inte till direkt när biljetterna kostade 1 200, för att någon råkade säga, att priset skulle gå ner, men på en dag gick priset upp till mer än det dubbla och då började jag vela: Jamen-man-kan-ju-inte-köpa-fotbollsbiljetter-för-nästan-tretusen-det-kan-man-bara-inte-göra. Och när priserna störtdök dagen därpå, så tog de slut innan jag ens fattat, att jag måste slå på datorn.

Och så stjärnsmällen: bara några timmar före avspark, en kille, att han kunde ordna fyra biljetter för bara 900 kronor styck. Varför plötsligt 900?

Och så nästa stjärnsmäll: det visade sig att de där fyra biljetterna bara räckte till killarna i vårt gäng?

Hur kom det sig?

Som Glada Gladiatorer begav sig de fyra männen till Camp Nou för att se Årets match och det var så Roxanne, Stina och jag hamnade på Petit Bar, ett mörkt och inrökt ställe på Barcelonetan, där man kan se matcher på teve.

Det här var inte vilkenmatch som helst.

Mycket stod på spel. Om Milan förlorade, så var det rakt ut. Det här var också första gången som Zlatan Ibrahimovic var på Camp Nou, efter att ha lämnat Barcelona, för att han inte kunde böja sin nacke för tränaren Pep Guardiola.

På Petit b ar är Zlatan inte längre hjälte. En röst: ”Ibrahimovic är en bra fotbollsspelare, men ingen bra karaktär.” Här är det Leo Messi och Carles Pyuol som regerar, men störst av allt är tränaren Guardiola: En röst: ”Han är både Gud, Jesus, jungfru Maria och den Helige Ande.”

Klapp, klapp, klapp. Matchen är i gång, en gonggong slår och alla på Petit Bar vrålar. Yorkshireterriern ”Juté” klädd i Barca-kostym skäller och Stina bjuder på Gin & Tonic. Skål! Och när Messi slår in den första straffen, så blir jag kysst på munnen av… ja, vem då?

Det är redan spikat. Nästa match blir det ingen jakt efter några biljetter.

Det blir raka vägen till den lilla terriern ”Juté” och de vrålande dimmorna på Petit bar.

Följ ämnen i artikeln