Jag längtar efter smygbilder på barnmatskladdig Estelle

Senaste nytt från kungahuset. Eller blöjreklam? Det är lite svårt att avgöra vilket, med de senaste bilderna på prinsessan Estelle.

Ni har sett dem, tagna av fotografen Kate Gabor. Mamma Victoria med skär mormorsklänning och rosor i håret, sniffandes på bebishullet. Pappa Daniel som håller sin beskyddande hand över den perfekta kärnfamiljen. Och alltsammans badar i ett skirt gryningsljus, nästan lite shabby chic- romantiskt...

Var det bara jag som plötsligt fick lust att slänga in en avslöjande kamerablixt och en störig Se & Hör-reporter?

Hovets übergulliga pressbilder får mig att längta efter paparazzifotograferna.

Att avsky skvallerpressen har blivit så självklart att man inte ens kan läsa blaskorna hos frisören längre. Skvallertidningarna ses som ondskans redskap, vars enda syfte är att sprida lögnaktiga skilsmässorykten och förstöra hederliga celebriteters liv.

Men vi glömmer att det finns saker vi har snaskjournalistiken att tacka för.

Till exempel att de ger oss en sannare bild av verkligheten än vad pr-maskinerierna gör.

I dag har kändisarna börjat slå tillbaka mot bitchiga rubriksättare – det var ju Hugh Grant själv som likt en genuin grävreporter, avslöjade News of the world-skandalen. Medan Charlie Sheen via Twitter har sett till att bli den främsta källan till skriverierna om sitt eget förfall.

På sajter som Icorrect betalar stjärnor och företag numera tusentals kronor för att få korrigera negativ publicitet. Såväl Kate Moss som den före detta brittiska premiärministerns fru Cherie Blair – den sistnämnda är oerhört flitig – ägnar sig här åt att dementera citat och klaga på tabloider.

Hovets snabba pressutskick om Estelle är ett annat exempel på hur man hindrar media från att smyga i Hagaparkens buskage. All information som publicerats om vår nya tronföljare har filtrerats genom presschefen.

Men var det verkligen en värld utan skvallerjournalistik vi ville ha? Idel stajlade, retuscherade studiobilder på de rika och berömda?

En hel offentlighet av stela leenden?

Jag ser fram emot de första riktiga smygfotona på en gallskrikande, barnmatskladdig prinsessan Estelle. Och på hennes hålögda, stressade småbarnsföräldrar, som inte hunnit tvätta håret på en vecka.

Följ ämnen i artikeln