Var fanns skolan som segregerade siffror från tjejer?

Så har vi då äntligen hittat det enda som kan slå ut islamofobin, det enda som övertrumfar lusten att gå loss mot muslimer i kommentarsytan under artiklar om religösa friskolor.

Det ursinniga gympahatet.

För i kommentarsfält där det normalt sett går ett tjog muslimhatare per dussinet heter det nu saker som ”fast alltså, jag hade tyckt att det var skönt att slippa killarna på gympan”.

Fältet är fritt att kritisera friskolor i allmänhet, religion i synnerhet och islam i synnerlig synnerhet, varsågoda alla slentrian­hatare, släpp loss. Men nej, hatet mot gymnastiklektionerna sitter djupare. Ärren går aldrig bort.

Frågan är alltså om skolor ska ha rätt att sära på könen när det är spökboll.

Jag var en av dem som älskade gymnastiken. Jag var bra på det mesta, smal, snabb och hoppstudsig. Jag hoppstudsade in i salen och sedan hoppstudsade jag in i duschen och sedan var jag tvungen att pistolhota mig själv in till mattelektionen.

Varför kunde inte jag fått gå i en religiös friskola där man segregerar siffror från tjejer? Så fruktansvärt orättvist.

Tror ni att jag raljerar? Det gör jag inte.

För hur mycket har jag använt matten? Jämför med hur mycket jag har använt gymnastiken, eller killar för den delen.

Okej, jag har inte använt killar så mycket, jag hade fullt upp med att se ut som Broder Daniel i kjol och lära mig hur man rullade cigaretter så att de inte blev för hårda.

Men sen när handlar skolan om att slippa det man vill slippa på grund av för in valfri anledning. Sedan när ska skolan vara skön?

Jag hade velat slippa matte, kemi, fysik, biologi, historia och teknik. (VARFÖR SKA JAG KUNNA LÖDA?)

Jag hade tyckt att det varit skönt att slippa skolan helt och hållet. Var fanns DEN religiösa friskolan när jag var barn? Den som segregerar skolan från tjejerna?

Livet är så orättvist och svårt.

Jag kan inte förstå att jag skriver detta, att vi ska behöva tjafsa om det här.

Det enda som vore skönt att slippa i skolan är religion och kommers.

Skolan ska vara ett samhälle i miniatyr, där killar och tjejer spelar spökboll tillsammans, tvångsmatas med idéer om att matte är bra att ha när man står i Icakön och behöver göra en snabb överslagsräkning.

Skolan ska vara fri och demokratisk.

Amen.

Fast vänta lite nu. Om skolan nu ska vara ett samhälle i miniatyr så är ju nästan all idrott köns­uppdelad i samhället.

Och hur mycket jag än tyckte att det var roligt med gympa så var det aldrig skönt att få en stenhård handboll rakt på blygdbenet från någon show off-Allan som trodde att det var OS-final.

Jag hade mått extremt dåligt

Jag kan hålla två, om inte tre, tankar i huvudet samtidigt. Jag älskade Sveriges fotbollsframgångar i OS men jag håller samtidigt med Hope Solo om att Sverige spelade fegt.

Jag kan inte tolka hennes avstängning som något annat än ”Du får sparken för att du är en bitch

Jag hade i alla fall mått lite dåligt ...

Jag är medveten om att prioriteringen är helt fel, men jag har inte kunnat låta bli att fundera över följande: Skyldig eller ej, om du är misstänkt för mord och mordförsök, passar du på att sola extra mycket på Thailandssemestern eftersom du eventuellt kommer tillbringa en hel del tid ”inomhus”?

Följ ämnen i artikeln