Engelsk fotboll behöver rotmos och fläsklägg

Så här efter att England åkt ut är det en sak man undrar. Hur orkar Svennis? Även om man aldrig riktigt förstått vad offside är, begriper man ju att VM är en stor sak. Inte minst för England.

Risken fanns att de inte ens skulle ta sig till VM. Så kommer Svennis och pang eller spark, eller vad det kan heta i fotboll, så var de inne.

Det är bra jobbat av Svennis, men det måste ha varit pressat. En svensk från Italien som landslagsledare? För att förstå att det inte är det lättaste behöver man inte kunna någonting om fotboll. Bara lite om England.

Därför är det skönt att se att det går bra nu, trots att England åkt ut. Att engelsmännen inte glömt att de kanske inte ens skulle ha fått vara med, om det inte vore för honom.

Men så är det det där. Svennis trycker till sig själv när andra slutar trycka.

Kanske är man fördomsfull, men ändå. Att sy ihop sig med en italiensk skönhet måste, bara det, ta på krafterna. Man minns ju hur det var för Björn Borg. Att sedan plocka upp Storbritanniens offentliga favoritblondin vid sidan av, kan inte göra saken enklare.

Han är ju inte dum, Svennis. Han måste ju ha förstått hur bra upplägget var för den brittiska kvällspressen

Men hur orkar han?

När man sitter där och funderar på det dyker nästa programledarblondin upp. Jayne Connery, anställd på erotiska Fantasy Channel. Hon extraknäcker som strippa.

”Vi kramades och kysstes och han berättade för mig om sitt privatliv”, säger Connery, som såvitt det är känt inte är släkt med Sean. Hon ser inte ut som Sean, i alla fall. Svennis och hon ska ha träffats ”flera gånger i hemlighet”.

Hon säger det i News of the World, en av Englands största tidningar. Så hemligt var det. Å andra sidan: skulle du våga ha hemliga möten, även om ni bara höll händer, med en programledar-strippa? Yrkesvalet tyder inte på fallenhet för diskretion.

Svennis kan väl få ha sina hobbies. Men man blir lite orolig. Håller han på så här kan han väl ändå inte orka tänka på fotbollen?

Kunde inte någon se till att han åtminstone fick träffa vanliga tjejer? Inga modeller i karriären, eller programledare på väg ned i karriären, eller strippor på väg vart som helst. Sådana som inte har kortnumret till News of the World i mobilen. Tjejer som är bankkamrerer, eller sjuksköterskor, eller något sådant. Som hellre lagar rotmos med fläsklägg i ett litet standardkök än går på lyxrestaurang. Mysiga hemmakvällar och skogspromenader. Den typen.

Det vore Svennis värd. Och det vore bra för engelsk fotboll.

Det fattar man, även om man inte vet något om det.

Följ ämnen i artikeln