Kärlekstipsen som leder till Basshunter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-01

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I går, kunde de uppmärksamma och intresserade höra Ehsan, Henrik och mig göra en sextimmars maratonradiosändning mellan 10-16 i P3. Detta har inneburit att jag spenderat en hel del tid med denna Henrik, alltså P3:s egna värmlandsbög Henrik Torehammar, på vårt gemensamma hotellrum.

Det lät så mysigt i teorin, detta med att dela rum, tills jag insåg att han helt och fullt tagit på sig rollen som min matchmaker. Natten före sändningen hade han den troligtvis längsta och mest sakliga utläggningen nånsin, och den lät ungefär så här:

"Kära, Kitty, jag vill att vi ska kunna vara kärvänliga i tonen och att jag inte ska bli arg och kalla dig ”Catharina Jutbring!”, som jag måste när jag vill inskärpa allvaret i det jag säger. Men det handlar om dina killar. Alltså – nu har du alltid valt känslans väg. Och jag tycker att vi kan konstatera – känslor är överskattade!

Se bara hur det gick nu senast, och nu är du misslyckad singel igen! Men jag ska hjälpa dig. Nu i kristider gäller det att vara rationell. Så här kommer mina tips på hur du ska tänka när det gäller valet av killar.

Först – vad är det en kvinna i din position bör få ut av ett förhållande? Ja – så klart – trygghet! Först tänker vi pengar. Mycket pengar. Men miljardärerna här i väst är ju inte helt på topp, så låt oss titta på den ekonomiska sfär som ser ut att klara sig bäst i osäkerheten – isolerade massmarknaden: Indien!

Så, en hinduisk miljardär ordinerar jag. Kanske han som gör de där nya billigbilarna – Ratan Tata! Eller så går vi den originella Lindsay Lohan-vägen och väljer lesbiskhet – en okänd liten hottie som kan hemlivsdroga dig med katter och electro. Möjligtvis får du sluta raka dig för att lyckas här, och kan du tänka dig dreadlocks? Båda dessa förslag skulle innebära en möjligen mer undanskymd men trygg tillvaro. Men vi kan ju också tänka karriärvinkeln. Först – tv. Skånska Robin från talkshowen ”Robins” tycker jag fortfarande verkar rolig. Ni kan bli en sorts reversed Luuk-Berg-par där du är äldst, och sen kan ni ha konkurrerande tv-program. Eller så slår du om helt, och inriktar dig på 2010 – valåret. Jag tror att du skulle göra dig utmärkt som politisk agitator. Och då är det lika bra att go for gold – bli vänsterpartist.

Det blir man nog enklast genom att ligga med Lars Ohly! Tänk dig vilket färgglatt och frispråkigt radarpar ni skulle kunna vara. Annars bör du, givetvis, om du vill fortsätta ett liv i offentligheten välja en kändis. Man ska inte underskatta media. Då säger jag – in med dig i Wahlgrenklanen. Niklas är väl rätt söt? Han kommer komma över Laila. Och tänk att du får tillgång till Pernillas alla gamla outfits! Men det sistnämnda valet är ju lika självklart som självsvådligt – Basshunter. Vi har alla via internet sett hans kropp, så du vet vad du får.

Och kan du tänka dig något par som skulle kunna toppa fler löp än ni? Färger och data, i skön gränslös förening."

Så höll han på. Omtänksamt med irriterande. Jag gillar indie och är inte ens redo för nåt nytt, försökte jag inskjuta, men Henrik var obeveklig. Så, under sändningen i dag, när vi hade Basshunter på telefon från Irland passade jag på: och nu har vi en dejt!

Jag återkommer väl då, jävla Henrik ...

Följ ämnen i artikeln