Hundratals kilo knark hittat på hotell – två gripna i kaosartat tillslag

Uppgifter: Fynd i flera väskor – även vapen anträffat

Uppdaterad 2022-02-14 | Publicerad 2022-02-13

Polisen har tagit vapen och nästan 300 kilo narkotika i beslag från ett hotell i Stockholm, enligt uppgift till Aftonbladet.

Fynden gjordes efter en kaosartad insats där pepparsprej användes och en misstänkt lyckades fly.

– Det är en pågående insats, säger Helena Boström Thomas på polisen.

Spanarnas iakttagelser och upptäckt ledde till att polisen sent på fredagseftermiddagen valde att genomförde en razzia i södra Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Misstänkta i ärendet hade ett rum på ett hotell, och när polisen slog till utbröt tumult.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska poliser bland annat ha behövt aktivera sina överfallslarm, varpå förstärkning kallades till platsen. Även insatsstyrkan ska ha deltagit.

I ingripandet, som av Aftonbladets källor beskrivs som kaosartat, tvingades poliserna använda pepparsprej.

En av de misstänkta lyckades också ta sig loss från polisen och fly springandes från platsen.

Tekniker undersöker väskor

När polisen genomförde en husrannsakan i det aktuella hotellrummet ska omfattande fynd ha gjorts.

Bland annat tiotalet väskor fanns på platsen.

Totalt ska nästan 300 kilo narkotika ha hittats, till största delen cannabis, enligt uppgifter till Aftonbladet. Även en specialsökhund kallades till platsen och vapen ska ha tagits i beslag.

Kriminaltekniker ska ha arbetat med fynden på fredagskvällen. Man valde dessutom att säkra hotellets övervakningskameror som en del av bevisningen, enligt samma uppgifter.

Polisen vill inte kommentera ärendet, som enligt Aftonbladets uppgifter är rubricerad som synnerligen grovt narkotikabrott, men bekräftar att man varit på plats i området.

– Jag kan bara säga att vi vidtog utredningsåtgärder i en pågående insats, och insatsen pågår fortfarande. Därför kan vi inte säga mer just nu, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Jouråklagaren uppger att två personer greps i fredags kopplat till utredningen.

– Två personer är anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott. De kommer höras under morgondagen och efter det kommer åklagaren ta ställning till om de ska begäras häktade eller inte, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

SÅ TIPSAR DU AFTONBLADET

Följ ämnen i artikeln