Stort knarkbeslag på möbelfirma – fyra häktade efter razzia

Uppgifter: Narkotikaleveransen följdes av polisspanare

Uppdaterad 2022-02-04 | Publicerad 2022-02-03

Polisen har gjort ett omfattande narkotikatillslag norr om Stockholm.

Insatsstyrkan slog till efter att knarket levererats till en möbelfirma, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Beslaget ska ha legat förpackat i flera resväskor – nu har fyra män häktats.

Polisen och spanare har under en tid arbetat med knarkärendet som beskrivs som stort, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En av de brottsmisstänkta tros i smyg ha använt en möbelfirmas logistikdel som täckmantel för hantering av narkotikan.

I torsdags kväll förra veckan ska polisen ha upptäckt att gärningsmännen hade en leverans av knark på väg till företagets lokaler norr om Stockholm, enligt samma uppgifter.

Spanare ska ha följt fordonet, och en stund efter ankomst valde narkotikapolisen tillsammans med insatsstyrkan att ingripa.

Ett jättebeslag av narkotika gjordes och enligt Aftonbladets uppgifter handlar det om flera fyllda resväskor.

I den samordnade insatsen tog man även knark på en annan plats i Stockholms län.

Totalt fyra män greps inom loppet av två timmar.

Knarket ska ha legat förpackat i flera resväskor – nu har fyra män häktats.

Tre av de häktade kända av polis

Tidigare i veckan häktades samtliga mot sitt nekande.

  • 41-åring: Greps klockan 23.52 den aktuella kvällen och häktades på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för grovt narkotikabrott på möbelfirman. Har 29 avsnitt i belastningsregistret och avtjänat flera fängelsestraff. Tidigare dömd för bland annat ett antal narkotikabrott. Förekommer hos Kronofogden med flera skulder.
  • 33-åring: Greps klockan 22.20 och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott på den andra adressen norr om Stockholm. Fått ett strafföreläggande för rattfylleri för omkring tio år sedan, men är i övrigt ostraffad. Haft större skulder.
  • 26-åring: Greps klockan 00.02 och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott på möbelfirman. Har sju avsnitt i belastningsregistret, förekommer med med stölder, flera narkotikabrott och trafikbrott. Blev i slutet av november villkorligt frigiven från ett tvåårigt fängelsestraff för ett försök till grovt vapenbrott. I samma mål friades han i hovrätten för förberedelse till mord på en ledarfigur i Bredängsnätverket.
  • 19-åring: Greps klockan 22.20 och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott på den andra adressen norr om Stockholm. Hans nio avsnitt i belastningsregistret handlar främst om ringa narkotikabrott och andra brott av mindre allvarlig karaktär. Det allvarligaste är i det stora och uppmärksammade Vårbymålet där han fälldes för narkotikabrott och medhjälp till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter man planerat att detonera en bomb vid Nils ”Einár” Grönbergs bostad. Straffet blev sex månaders fängelse.

Möbelfirmans vd: Polisen har varit här

Beslagen är enligt Aftonbladets uppgifter ännu inte helt undersökt men bedöms inledningsvis handla om mellan 50–100 kg.

– Det rör hantering av narkotika i en sådan omfattning att det rubriceras som grovt narkotikabrott. Jag tänker inte säga någonting om sort eller mängd eller övriga omständigheter, säger kammaråklagare Martin Westling som leder utredningen.

Åklagaren är i övrigt förtegen och vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter.

– Vi arbetar vidare med sedvanliga utredningsåtgärder nu. Det är förundersökningssekretess, säger Martin Westling.

Aftonbladet har varit i kontakt med möbelfirman, som i sig inte är misstänkta och enligt uppgifterna inte ska ha känt till brotten.

– Vi fick information på fredag att polisen har varit på vår nätbutikslager. Polisen har endast kommunicerat att företaget inte har något med saken att göra och de berättar mera till oss vid behov. Mer information har vi inte fått, säger vd:n.

SÅ TIPSAR DU AFTONBLADET

ANNONS

Följ ämnen i artikeln