Ugnsstekt kyckling och potatis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

40 minuter

Kycklingen och potatisen behöver en stund i ugnen men du kan ju göra något fint och viktigt under tiden. Höst-slappa till exempel.

(4 personer)

Det här behöver du

4 kycklingklubbor

600 g fryst klyftpotatis

1 citron

1 tsk torkad rosmarin

2 msk olja

Isbergssallad

Salt

Peppar

Efterrätten:

1 paket frysta hallon, 250 g

16 små maränger

1 paket vaniljglass

Så här gör du

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Häll oljan i en liten långpanna eller ett ugnssäkert fat. Pressa i halva citronen.

3. Lägg i kycklingen och vänd klubborna några gånger så att de blir riktigt inoljade och citroniga. Tvätta händerna efteråt. Det kan finnas bakterier på kyckling.

4. Lägg i potatisen bredvid kycklingen. Salta, peppra och strö över rosmarinen. Mest på kycklingen.

5. Stek 30 minuter i ugnen. Kycklingen blir bäst om den är precis genomstekt. Stick in en vass kniv i leden där du kan böja kycklingklubban. Köttsaften som sipprar fram ska vara vit. Stek 5 minuter till om den är rosa eller röd.

6. Under tiden strimlar du (eller äter upp) isbergssalladen och fixar efterrätten:

7. Värm hallonen på låg värme i en kastrull så att de tinar och blir lite varma.

8. Krossa marängerna lite slarvigt.

9. Dela glassen i ganska stora bitar.

10. Blanda glass och maräng i stora glas eller skålar. Ställ i frysen och skeda över de varma hallonen när du serverar.

Tipset

Pigga upp potatisen med tärnad fetaost (150 g) som får steka med i ugnen.