Ugnsstekt kyckling och potatis
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
40 minuter
Kycklingen och potatisen behöver en stund i ugnen men du kan ju göra något fint och viktigt under tiden. Höst-slappa till exempel.
(4 personer)
Det här behöver du
4 kycklingklubbor
600 g fryst klyftpotatis
1 citron
1 tsk torkad rosmarin
2 msk olja
Isbergssallad
Salt
Peppar
Efterrätten:
1 paket frysta hallon, 250 g
16 små maränger
1 paket vaniljglass
Så här gör du
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Häll oljan i en liten långpanna eller ett ugnssäkert fat. Pressa i halva citronen.
3. Lägg i kycklingen och vänd klubborna några gånger så att de blir riktigt inoljade och citroniga. Tvätta händerna efteråt. Det kan finnas bakterier på kyckling.
4. Lägg i potatisen bredvid kycklingen. Salta, peppra och strö över rosmarinen. Mest på kycklingen.
5. Stek 30 minuter i ugnen. Kycklingen blir bäst om den är precis genomstekt. Stick in en vass kniv i leden där du kan böja kycklingklubban. Köttsaften som sipprar fram ska vara vit. Stek 5 minuter till om den är rosa eller röd.
6. Under tiden strimlar du (eller äter upp) isbergssalladen och fixar efterrätten:
7. Värm hallonen på låg värme i en kastrull så att de tinar och blir lite varma.
8. Krossa marängerna lite slarvigt.
9. Dela glassen i ganska stora bitar.
10. Blanda glass och maräng i stora glas eller skålar. Ställ i frysen och skeda över de varma hallonen när du serverar.
Tipset
Pigga upp potatisen med tärnad fetaost (150 g) som får steka med i ugnen.