Spenatris

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24

(25 minuter)

(4 personer)

Det här behöver du

2 vitlöksklyftor

2 msk currypasta på burk

1 msk olja

4 portioner kokt basmatiris

1/2 tärning eller 1 msk grönsaksfond

50 g torkade aprikoser

400 g kikärtor på burk

200 g fryst spenat

50 g jordnötter

salt

peppar

Så här gör du

1. Koka riset om du inte redan har överblivet kokt. Det går snabbast om du kokar risgrynen i mycket vatten – som med pasta. Prova om det är klart efter 10 minuter.

2. Skala och hacka vitlöken.

3. Fräs hacket på låg värme någon minut tillsammans med currypastan i oljan i en stor gryta eller kastrull.

4. Häll i buljongtärningen/fonden och 3 dl vatten. rör om.

5. Strimla aprikoserna grovt och lägg i grytan.

6. Öppna burken med kikärtorna, skölj av med kallt vatten och låt rinna av.

7. Lägg i riset, kikärtorna och spenaten i grytan. Puttra på låg värme tills spenaten tinat och blivit varm. Smaka av med salt och peppar.

8. Strö över jordnötterna och servera.

Hitta råvaran

Indiska currypastor finns numer i många livsmedelsaffärer. Leta efter märken som Sharwood’s eller Patak’s.