Zucchinisallad med getost

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

45 minuter

Tycker att lårfilé är godare och saftigare än bröstfilé och så är den lätt att fylla med godsaker. Finns inte lårfilé kan du ta kycklingklubbor och peta in fyllningen under skinnet i stället.

(4 personer)

Det här behöver du

4 små eller 2 ganska stora zucchini

200 g getostrulle (chèvre)

1 apelsin

1 citron

3 msk olivolja

4 msk grovt hackad mynta

500 g kyckling, helst lårfilé, annars bröst

1/2 liten burk, 10 stora bitar, soltorkade tomater i olja

1 vitlöksklyfta

1 tsk rosmarin

1 dl vitt vin

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Fyll lårfiléerna med soltorkad tomat, vitlöksflisa och rosmarin. Vik ihop, salta och peppra.

3. Smörj en långpanna med lite olja från tomaterna och lägg i kycklingpaketen med skarven nedåt.

4. Stek 30 minuter i ugnen.

5. Stäng av ugnen och ta ut kycklingen. Häll vinet i långpannan och vispa runt ett tag så att inbrända trevligheter löses upp och du får en sky. Har ugnen hunnit svalna något kan du hålla kycklingen och skyn varma där men det ska inte börja puttra igen.

6. Skölj zucchinin och riv på grövsta sidan rivjärnet. Pressa ur så mycket vätska du kan. Lägg upp i en skål.

7. Skala getosten och smula inkråmet över den rivna zucchinin. Använd händerna det är enklast.

8. Hacka myntan och strö över zucchinin.

9. Blanda dressing av 2 msk pressad apelsin och 1 msk pressad citron, salt, peppar och oljan. Vänd ner i zucchinirivet.

10. Servera till kycklingen.