Fisk med pestomajonnäs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

Skäddorna kan få vara ett sej- eller hokiblock i stället. Dra bara ner värmen 25 grader och låt stå inne dubbla tiden i ugnen.

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner ris

2 + 1 msk olivolja

600 g filé av skrubbskädda (eller sej eller hoki)

2 msk ströbröd

5 msk majonnäs

3 msk grön pesto på burk

2 msk riven parmesan

1 paket bladspenat, 250 g

1/2 tråg rucola, 50 g

1 citron

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

2. Sätt igång riskoket.

3. Häll de 2 msk olivolja och 2 msk vatten i ett stort ugnssäkert fat och lägg i fiskfiléerna. Salta och peppra försiktigt.

4. Riv parmesanen.

5. Blanda ströbrödet med majonnäsen, peston och parmesanen. Bred ut över fisken.

6. Baka 10 minuter i ugnen. Dra upp värmen till 250 grader och läge grill. Baka ytterligare några minuter tills majonnästäcket fått lite färg.

7. Medan fisken står i ugnen värmer du spenaten i en kastrull med 3 msk vatten, sista matskeden olivolja och saften av en halv citron. Salta och peppra.

8. När spenaten är nästan tinad och varm sköljer du rucolan och vänder ner den. Värm någon minut tills den ”vissnat” och smaka av med salt, peppar och kanske lite mer pressad citron.

9. Servera med riset till fisken.