Majskyckling Zapata

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

40 minuter

Rätten är ungefär lika mexikansk som Eiffeltornet eller sushi – men namnet låter ju bra.

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner ris

1 liten purjo

100 g grillad paprika på burk

1 vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

1 tsk oregano

2 dl riven ost

4 kycklingfiléer

1 burk majs, 340 g

2 dl paprika och chili-crème fraiche

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Värm ugnen till 200 grader

2. Sätt igång riskoket

3. Ansa och skölj purjon ren från sand och grus. Skiva tunt.

4. Skär den grillade paprikan i breda strimlor.

5. Pressa vitlöken i chili-crème fraichen. Rör ner sambal oeleken och oreganon. Smaka av med salt och peppar.

6. Blanda ner den skivade purjon och osten i röran.

7. Skär kycklingen i ett par centimeter tjocka skivor och lägg i en smord ugnssäker form. Häll över majsen och den grillade paprikan.

8. Häll chili-crème fraiche-röran över kycklingen.

9. Gratinera i ugnen i 15 minuter.

10. Servera med riset och en sallad.

Tips

Vill du texmexa till kycklingen ytterligare så kan du strö över hackad färsk oregano.

Vego-varianten

Ersätt kycklingen med quornfiléer.