Pastella

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

Pasta möter paella och de bestämmer sig för att flytta ihop.

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner pasta, någon kort variant

2 vitlöksklyftor

1/2 grillad kyckling eller 2 kycklingfiléer

2 chorizokorvar

100 g skalade räkor

250 g cocktailtomater

0,5 g saffran

2 msk olivolja

1 burk musslor

1 tsk timjan

1 citron

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång pastakoket.

2. Banka till vitlöksklyftorna med något hårt så att de spricker och ta bort skalet.

3. Slit köttet av kycklingen och dela i munsbitar. Släng skinnet. (Du kan också steka två kycklingbröst och skära i skivor.

4. Skär chorizokorvarna i skivor.

5. Lyxar du med färska räkor så skala dem. Det blir enklare för gästerna.

6. Rör ut saffranet i en lite skvätt hett kranvatten.

7. Stek vitlöken och chorizoskivorna i olivoljan några minuter på ganska svag värme. Lägg i tomaterna och det utrörda saffranet. Puttra på några minuter till.

8. När pastan är nästan klar lägger du i kycklingen, räkorna och musslorna i stekpannan. Stäng av värmen. Fiska upp vitlöken och släng. Krydda med timjan, salt och peppar och vänd runt några gånger.

9. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan. Och blanda allt det frästa med pastan i kastrullen eller i en uppläggningskål. Servera citronklyftor till.