Färspytt

Uppdaterad 2018-11-26 | Publicerad 2008-02-04

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

500 g fryst tärnad potatis

400 g köttfärs, gärna lamm

1 stor lök

200 g selleri

2 morötter

1 liten zucchini

2 msk olja

0,5 tsk timjan

3 msk hackad persilja

2 dl lätt-crème fraiche

2 msk fransk senap

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Häll ut den frysta potatisen i en långpanna, salta och peppra. Stek i ugnen i 15 minuter.

Du kan givetvis skala och träna potatis själv och ugnssteka på samma sätt. Smörj långpannan med lite olja i så fall.

3. Skala och hacka löken.

4. Skala och ansa sellerin och morötterna. Skär i tärningar. Tärna också zucchinin.

5. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Fräs löken och sellerin någon minut på medelvärme.

6. Lägg i färsen, salta och peppra. Fortsätt steka och rör om flitigt så att alla färsen blir brynt.

7. Lägg i morots- och zucchinitärningarna och timjanen. rör om och stek 3 minuter till. Morotstärningarna kan gott fortfarande vara lite knapriga.

8. Hacka persiljan och blanda med crème fraichen och senapen. Smaka av med lite salt.

9, Servera till färsen och den stekta potatisen.

Vego-varianten

Byt köttfärsen mot quornfärs.