Kycklingcurry

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-24

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner ris

2 morötter

1 stor lök

3 kycklingbröst

1 msk olja

1 msk currypulver

3 dl matlagningsgrädde

1 dl kokosflingor.

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång riskoket.

2. Skala moroten och skär i bitar.

3. Skala och klyfta löken.

4. Skiva kycklingbrösten.

5. Hetta upp oljan i en stekgryta eller en stor stekpanna.

6. Fräs kycklingen på medelvärme ett par minuter så att den får lite färg runt om.

7. Lägg i morotsbitarna, löken och currypulvret. Salta, peppra och fortsätt fräsa ytterligare några minuter.

8. Häll i matlagningsgrädden och puttra ihop i 5 minuter. Rör om då och då. Kolla att kycklingbitarna är genomstekta och inte rosa eller röda inuti. I så fall puttrar du några minuter till.

9. Under tiden rostar du kokosflingorna i en torr stekpanna. Skaka runt och håll koll så att det inte blir bränt.

10. Servera kycklingröran med riset. Strö över kokosen.

Vego-varianten

Byt ut kycklingen mot quornbitar. Ju starkare smaker runt omkring desto bättre funkar det.

Tipset

Godare – men starkare – med currypasta på burk.