Juggebiffar med klyftpotatis

Uppdaterad 2019-11-19 | Publicerad 2008-02-27

(40 minuter)

(4 personer)

Det här behöver du

600 g fryst klyftpotatis

1 dl naturell yoghurt eller filmjölk

3 msk ströbröd

1 ägg

600 g köttfärs

0,5 tsk rosmarin

0,5 tsk paprikapulver

1 buljongtärning eller 1,5 msk flaskfond, grönsaks- eller kött

2 + 1 msk olivolja

1 stor lök

2 dl matlagningsyoghurt

2 vitlöksklyftor

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Blanda yoghurten och ströbrödet i en stor skål och låt svälla 5 minuter.

3. Stek klyftpotatisen i en långpanna i ugnen. Gör som det står på påsen.

4. Blanda ägget, köttfärsen, rosmarinen, paprikan och buljongtärningen/fonden med yoghurten i skålen. Salta och peppra.

5. Rulla ganska små avlånga färsbiffar och lägg på en blöt skärbräda.

6. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna och bryn färsbiffarna ordentligt runt om. Du får nog göra det i omgångar så att inte stekpannan blir knökfull. Biffarna kan sedan steka färdigt i ugnen tillsammans med potatisen.

7. Skala och hacka löken grovt.

8. Pressa ner vitlöksklyftorna i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt och peppar och rör ner 1 msk olivolja.

9. Servera biffarna med klyftpotatisen, rå lök och vitlöksyoghurten.