Citronfisk

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

Citron och fisk trivs ju väldigt bra ihop. Vill du ha stark citronsmak så riv skalet på en halv citron och ha i såsen.

(4 personer)

Det här behöver du

600 g potatis

600 g fryst hokifilé eller annan vit fisk

2 vitlöksklyftor

1 liten lök

4 msk hackad persilja

3 msk olivolja

1–2 citroner

1 tsk rosmarin

2 msk kapris

20 svarta oliver

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Ta fram fisken så att den hinner tina en smula.

2. Skala potatisen och koka den.

3. Skala och hacka vitlöken och löken.

4. Hacka persiljan.

5. Hetta upp olivoljan i en mellanstor kastrull och fräs löken och vitlöken på låg värme ett par minuter tills hacket blir lite glansigt.

6. Dela fiskblocken i några bitar och lägg ner i kastrullen.

7. Pressa över saften från nästan hela ena citronen och strö i rosmarinen, kaprisen och oliverna. Salta och peppra en aning. Sjud fisken på låg värme. Vänd då och då. Avbryt när den är precis genomkokt. Det tar mellan 10 och 15 minuter beroende på hur mycket fisken hunnit tina och hur stora bitarna är.

8. Smaka av med salt, peppar och kanske mer pressad citron. Servera med citronklyftor, potatisen och någon grönsak.