Cattis soppa

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

En värmande soppa som dessutom är packad med klorofyll kan ju sitta bra så här i höstrusket.

(4 personer)

Det här behöver du

500 g fryst hackad spenat

1 purjo

3 vitlöksklyftor

2 tärningar grönsaksbuljong eller 3 msk flaskfond

50 g rucola

1 kruka basilika

3 msk olivolja

250 g chèvre, fransk getostrulle

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Koka upp 1,2 l vatten i en stor kastrull. Lägg i spenaten.

2. Ansa purjon, skölj bort sand och grus. Strimla fint.

3. Skala och hacka vitlöken fint.

4. Lägg purjon, vitlöken och buljongtärningarna/fonden i soppan och sjud i 10 minuter.

5. Mixa eller finhacka rucolan och basilikan. Mixa eller rör ihop med olivoljan.

6. Ta bort skalet från osten.

7. Lägg hälften av osten i soppan tillsammans med rucola- och basilikamixen. Rör om tills osten har smält. Det tar några minuter.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Servera med resten av osten bruten i småbitar.