Firre i örtbuljong med smörkokta wokgrönsaker

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

20 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

600 g gös- eller laxfilé

1 tärning fiskbuljong eller 1,5 msk fiskfond.

2 msk grön olivkräm eller tapenade

1 paket djupfrysta provensalska örter eller 1 dl hackade färska

1 påse frysta wokgrönsaker

3 msk smör eller olivolja

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ev ris- eller potatiskok.

2. Skär fisken i portionsbitar.

3. Rota fram en vid kastrull eller traktörpanna som rymmer fiskbitarna utan att de behöver trängas. Den ska inte vara gigantisk heller utan lite lagom sådär.

4. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen/fonden i kastrullen/traktörpannan. (Det blir alltså en ganska stark buljong.)

5. Blanda ner olivpastan och de frysta örterna.

6. Ställ ner fiskbitarna i buljongen, täck med lock eller folie och sjud tills firren är klar. Det tar 7–8 minuter.

7. Lägg wokgrönsakerna i en kastrull och värm på medelvärme tillsammans med smöret/olivoljan. Häll i en skvätt vatten om det kokar torrt. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera till fisken

Tipset

Förstärk provençeigheten och pressa ner en halv vitlöksklyfta i wokgrönsakerna.