Firre i örtbuljong med smörkokta wokgrönsaker
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
20 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
600 g gös- eller laxfilé
1 tärning fiskbuljong eller 1,5 msk fiskfond.
2 msk grön olivkräm eller tapenade
1 paket djupfrysta provensalska örter eller 1 dl hackade färska
1 påse frysta wokgrönsaker
3 msk smör eller olivolja
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ev ris- eller potatiskok.
2. Skär fisken i portionsbitar.
3. Rota fram en vid kastrull eller traktörpanna som rymmer fiskbitarna utan att de behöver trängas. Den ska inte vara gigantisk heller utan lite lagom sådär.
4. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen/fonden i kastrullen/traktörpannan. (Det blir alltså en ganska stark buljong.)
5. Blanda ner olivpastan och de frysta örterna.
6. Ställ ner fiskbitarna i buljongen, täck med lock eller folie och sjud tills firren är klar. Det tar 7–8 minuter.
7. Lägg wokgrönsakerna i en kastrull och värm på medelvärme tillsammans med smöret/olivoljan. Häll i en skvätt vatten om det kokar torrt. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera till fisken
Tipset
Förstärk provençeigheten och pressa ner en halv vitlöksklyfta i wokgrönsakerna.