Lisas pannbiffar
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
30 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
500 g köttfärs
1 lök
1 dl svamp, färsk eller konserverad
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 tsk svampfond på flaska
1 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
1 ägg
1 msk malen ingefära
1 stor röd paprika
Mjöl till redning
Så här gör du
1. Blanda i en matberedare lök, paprika samt svamp. Kör tills det är smått.
2. Lägg i ägg, kryddor, mjölk, ströbröd samt fond. Kör ytterligare en stund tills det är slätt.
3. Lägg i köttfärsen kör en kort stund tills den är lagom fin i konsistensen.
4. Tag upp och trilla till lagom stora pannbiffar. Lägg på våt skärbräda.
5. Stek så att biffarna får fin färg och efterstek sedan med 2 dl vatten i 20 minuter. Ha gärna med lite soja i vattnet. Stek på svag eftervärme med lock.
6. Gör en stuvning av skyn med lite mjölredning.
7. Servera med nykokt potatis, lingon och hackad inlagd gurka.