Lisas pannbiffar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

500 g köttfärs

1 lök

1 dl svamp, färsk eller konserverad

1 dl mjölk

1 dl ströbröd

2 tsk svampfond på flaska

1 tsk salt

1 nypa malen svartpeppar

1 ägg

1 msk malen ingefära

1 stor röd paprika

Mjöl till redning

Så här gör du

1. Blanda i en matberedare lök, paprika samt svamp. Kör tills det är smått.

2. Lägg i ägg, kryddor, mjölk, ströbröd samt fond. Kör ytterligare en stund tills det är slätt.

3. Lägg i köttfärsen kör en kort stund tills den är lagom fin i konsistensen.

4. Tag upp och trilla till lagom stora pannbiffar. Lägg på våt skärbräda.

5. Stek så att biffarna får fin färg och efterstek sedan med 2 dl vatten i 20 minuter. Ha gärna med lite soja i vattnet. Stek på svag eftervärme med lock.

6. Gör en stuvning av skyn med lite mjölredning.

7. Servera med nykokt potatis, lingon och hackad inlagd gurka.