Gorgonzolagratinerade fläskkotletter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-30

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner pasta

4 fläskkotletter

1 msk smör

100 g gorgonzola

2 dl lätt-crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1/2 tärning köttbuljong eller 1 msk flaskfond

200 g haricots verts

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

2. Sätt igång pastakoket.

3. Ta fram kotletterna så att de inte är iskalla när du ska steka dem.

4. Mosa ihop gorgonzolan med crème fraichen och en pressad vitlöksklyfta i en skål.

5. Torka av köttet. Salta och peppra.

6. Bryn kotletterna ordentligt runt om i smöret i en stekpanna.

7. Lägg i en långpanna eller ett ugnssäkert fat med höga kanter. Slå i buljongtärningen/fonden och 2 dl vatten runt om kotletterna.

8. Bred ut gorgonzolaröran över kotletterna.

9. Stek i 10 minuter i ugnen till köttet är precis genomstekt.

10. Rör ihop skyn i långpannan/ugnsformen.

11. Koka upp en kastrull med vatten och sjud haricots vertsen i 1 minut.

12. Servera med kotletterna och pastan.