Tomatkassler med öl och pressad potatis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

25 minuter

Ersätt ölen med 2 dl vatten och 1/2 buljongtärning om barnen har känsliga näsor. Pilsnerdoften brukar inte vara så poppis.

(4 personer)

Det här behöver du

800 g potatis

600 g kassler

1 morot

100 g selleri

4 tomater

2 dl öl

2 msk fransk senap

1 tsk timjan

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång potatiskoket.

2. Skiva kasslern och skär i tjocka stavar.

3. Skala moroten och sellerin. Tärna smått eller riv grovt.

4. Skär tomaterna i klyftor.

5. Koka upp ölen med tomaterna och senapen i en gryta eller en stor kastrull. Det skummar en hel del och ser lite mysko ut men det ger sig efter ett tag.

6. Lägg i kasslern och timjanen och sjud i 5 minuter. Lägg i de tärnade/rivna rotsakerna i halvtid. Smaka av med salt och peppar.

7. Pressa potatisen och servera med kasslern.