Pizza med brie och saffranspotatis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

40 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

600 g kokt potatis

tärning eller flaskfond till 5 dl buljong

0,5 saffran

1 lök

100 g ruccola

16 cocktailtomater

200 g brie

salt

peppar

Degen:

4 dl vetemjöl (250 g)

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

50 g smör

1,5 dl mjölk

Så här gör du

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Skala och skiva potatisen.

3. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen/fonden och saffranet. Sjud tills potatisen är klar.

4. Skala och skiva löken. Sjud tillsammans med potatisen sista två minuterna. Häll av buljongen och ånga av.

5. Fixa pizzadegen: Blanda mjölet, saltet och bakpulvret i en skål.

6. I med smöret och knåda ihop det med mjölet. Det ska bli en jämn, grynig blandning.

7. Häll i mjölken och rör ihop till en deg.

8. Kavla ut fyra tunna pizzabottnar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

9. Skär brieosten i tunna skivor. Det går lättast om den är kall.

10. Dela tomaterna.

11. Lägg ut potatisskivorna, tomathalvorna och löken på bottnarna. Salta, peppra och toppa med brieosten.

12. Baka i ugnen i knappt 10 minuter. Glutta lite då och då så att det inte blir bränt.

13. Strö över ruccola och servera.