Biffnudlar
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
25 minuter
Lite hela Orienten stormar över kryddningen men smakerna funkar fint ihop.
(4 personer)
Det här behöver du
400 g biff
1 citron, skal och saft
1 msk korianderfrön
2 vitlöksklyftor
1 krm kanel
1 tsk sambal oelek
4 portioner risnudlar
4 små salladslökar eller 2 dm purjolök
2 msk olja
2 dl kokosmjölk
Salt
Så här gör du
1. Strimla köttet ganska smått.
2. Tvätta citronen och riv skalet i en stor skål. Pressa i saften från citronen.
3. Mal eller mortla korianderfröna grovt och lägg i skålen.
4. Skala och riv eller pressa vitlöken i skålen. Rör också ner kanelen och sambal oeleken.
5. Vänd ner köttet i kryddröran och låt marinera allt mellan 5 minuter och 1 dygn beroende hur brådis du har.
6. Sätt igång nudelkoket. Kolla på paketet hur det ska gå till. Spola sedan av de kokta nudlarna med kallt vatten
7. Ansa salladslökarna och skiva fint.
8. Fräs det marinerade köttet i oljan någon minut.
9. Vänd ner nudlarna. Fräs någon minut till och rör ner kokosmjölken. Rör om och servera när nudlarna blivit varma.
Hitta råvaran
Risnudlar, tunna, halvgenomskinliga nystan, finns i asiatiska hyllan i snabbköpet.