Kryddiga färsspett med couscous

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

30 minuter

Lax, spenat och fetaost passar väldigt fint ihop – som i den här pastasåsen.

(4 personer)

Det här behöver du

2 bifftomater

1/2 lök

2 paket fryst spenat

500 g laxfilé

150 g feta i tärningar

1 msk olivolja

1 citron

Kaprisbär

200 g pasta, stor och rejäl sort

2 dl grädde

3 msk strimlad basilika

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång pastakoket.

2. Kärna ur och tärna tomaterna.

3. Strimla basilikan grovt.

4. Skala och hacka löken.

5. Fräs hacket någon minut på låg värme i olivoljan i en stor kastrull.

6. I med spenaten och fräs på låg värme tills den är tinad och varm. Smaka av med pressad citron och salt och peppar.

7. Skär laxen i kuber.

8. Salta och peppra och stek hastigt runt om i teflonpanna, eller i lite olja i vanlig stekpanna.

9. Häll av vattnet från den kokta pastan. Vänd ner grädden och de strimlade basilikabladen.

10. Lägg upp små portioner gräddig pasta på tallrikar. Skeda över spenaten och toppa med kaprisbär och kuber av fetaost, tomat och stekt lax.