Skink- och pastarullar i sparrissås
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
35 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
5 msk riven parmesan
300 g koncentrerad sparrissoppa på burk (ska ge dubbla mängden färdig soppa)
2 dl mjölk
1 tsk torkad salvia
250 g färska pastaplattor
150 g parmaskinka eller vanlig rökt skinka (inte tunna skivor)
1 paket fryst sparris, 250 g
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Riv parmesanosten.
3. Häll soppan i en skål och rör ner 2 dl mjölk. Salta, peppra och smula ner salvian.
4. Gör skink- och pastarullarna en i taget: Spola pastaplattorna hastigt med varmt kranvatten så att de mjuknar lite.
5. Lägg en skinkskiva på varje pastaplatta och rulla in frysta sparrisar i dem.
6. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form vartefter de blir klara.
7. Häll över den spädda soppan och strö på parmesan.
8. Gratinera i ugnen i 20 minuter.
Vego-varianten
Byt skinkan mot lagrad ost i skivor om du äter mejeriprodukter.