Skink- och pastarullar i sparrissås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

35 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

5 msk riven parmesan

300 g koncentrerad sparrissoppa på burk (ska ge dubbla mängden färdig soppa)

2 dl mjölk

1 tsk torkad salvia

250 g färska pastaplattor

150 g parmaskinka eller vanlig rökt skinka (inte tunna skivor)

1 paket fryst sparris, 250 g

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Riv parmesanosten.

3. Häll soppan i en skål och rör ner 2 dl mjölk. Salta, peppra och smula ner salvian.

4. Gör skink- och pastarullarna en i taget: Spola pastaplattorna hastigt med varmt kranvatten så att de mjuknar lite.

5. Lägg en skinkskiva på varje pastaplatta och rulla in frysta sparrisar i dem.

6. Lägg rullarna tätt i en ugnssäker form vartefter de blir klara.

7. Häll över den spädda soppan och strö på parmesan.

8. Gratinera i ugnen i 20 minuter.

Vego-varianten

Byt skinkan mot lagrad ost i skivor om du äter mejeriprodukter.