Sparrissoppa med quesadilla
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
25 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
2 kartonger Kelda sparrissoppa, 10 dl
100 g skalade räkor, 300 g oskalade
300 g fryst hokifilé
3 msk hackad gräslök
Quesadillan:
2 mjuka tortillabröd, största storleken
2 dl riven ost
1/3 paket fryst sparris
peppar
Så här gör du
1. Ta fram fisken och skär i mindre bitar. (Det går förstås lättare om du hinner tina den lite men med en stadig kniv, våld och viss försiktighet går det också bra.)
2. Gör sedan klart quesadillan: Spola av sparrisen med varmt vatten så att den tinar en smula. Skär i ett par centimeter långa bitar.
3. Blanda med den rivna osten och peppra lite.
4. Sätt fart på en stor spisplatta. Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna. Bred ut blandningen på tortillan och lägg på tortilla nummer två som lock. Stek till osten har hunnit smälta lite grand. Ta upp och skär i tårtbitar.
5. Värm fiskbitarna i soppan. De blir klara på 5 minuter.
6. Skala och lägg i räkorna sista minuten.
7. Servera med quesadillan.