Sparrissoppa med quesadilla

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

25 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

2 kartonger Kelda sparrissoppa, 10 dl

100 g skalade räkor, 300 g oskalade

300 g fryst hokifilé

3 msk hackad gräslök

Quesadillan:

2 mjuka tortillabröd, största storleken

2 dl riven ost

1/3 paket fryst sparris

peppar

Så här gör du

1. Ta fram fisken och skär i mindre bitar. (Det går förstås lättare om du hinner tina den lite men med en stadig kniv, våld och viss försiktighet går det också bra.)

2. Gör sedan klart quesadillan: Spola av sparrisen med varmt vatten så att den tinar en smula. Skär i ett par centimeter långa bitar.

3. Blanda med den rivna osten och peppra lite.

4. Sätt fart på en stor spisplatta. Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna. Bred ut blandningen på tortillan och lägg på tortilla nummer två som lock. Stek till osten har hunnit smälta lite grand. Ta upp och skär i tårtbitar.

5. Värm fiskbitarna i soppan. De blir klara på 5 minuter.

6. Skala och lägg i räkorna sista minuten.

7. Servera med quesadillan.