Stekt fläsk med äppel-potatismos

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

35 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

500 g rimmat stekfläsk

700 g potatis, helst en mjölig sort

1 dl vispgrädde

3 äpplen

3 msk hackad gräslök

Salt

Peppar

Lilla salladen:

3 stora morötter

50 g valnötter

50 g blåmögelost

Så här gör du

1. Koka upp vatten till potatisen.

2. Sätt igång ugnen på 200 grader.

3. Skala potatisarna och dela dem, små på hälften, stora i kvartar.

4. Koka potatisen tills den är klar och låt ånga av.

5. Lägg fläsket i en långpanna. Skjuts in i ugnen så fort temperaturen är den rätta och stek tills fläsket är knaprigt.

6. Skala och riv äpplena.

7. Mosa ihop med potatisen tillsammans med grädden.

8. Hacka gräslöken och blanda ner den i moset. Smaka av med salt och peppar.

9. Gör salladen: Rosta nötterna ett par minuter i den varma ugnen.

10. Skala och riv morötterna grovt.

11. Blanda med nötterna och smula över osten.

Tipset

Bottna långpannan med ett bakplåtspapper. Den kommer inte att vara i skick som ny men blir betydligt lättare att diska.