Stekt fläsk med äppel-potatismos
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
35 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
500 g rimmat stekfläsk
700 g potatis, helst en mjölig sort
1 dl vispgrädde
3 äpplen
3 msk hackad gräslök
Salt
Peppar
Lilla salladen:
3 stora morötter
50 g valnötter
50 g blåmögelost
Så här gör du
1. Koka upp vatten till potatisen.
2. Sätt igång ugnen på 200 grader.
3. Skala potatisarna och dela dem, små på hälften, stora i kvartar.
4. Koka potatisen tills den är klar och låt ånga av.
5. Lägg fläsket i en långpanna. Skjuts in i ugnen så fort temperaturen är den rätta och stek tills fläsket är knaprigt.
6. Skala och riv äpplena.
7. Mosa ihop med potatisen tillsammans med grädden.
8. Hacka gräslöken och blanda ner den i moset. Smaka av med salt och peppar.
9. Gör salladen: Rosta nötterna ett par minuter i den varma ugnen.
10. Skala och riv morötterna grovt.
11. Blanda med nötterna och smula över osten.
Tipset
Bottna långpannan med ett bakplåtspapper. Den kommer inte att vara i skick som ny men blir betydligt lättare att diska.