Kyckling under täcket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24

(35 minuter)

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner ris

2,5 dl Kelda örtsmak

2 msk fransk senap

100 g riven ost

4 kycklingbröst

200 g frysta ärtor

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Sätt igång riskoket.

3. Blanda ört-Keldan med senapen och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg kycklingbrösten i en tajt ugnssäker skål eller långpanna. Ringla över ostsmeten och gratinera i ugnen i 25 minuter. Dra på med högsta värme och grill ett par minuter om anrättningen ser blek ut,

5. Koka upp vatten och koka ärtorna max ett par minuter,

6. Servera till riset och gratinerade kycklingen.

Vego-varianten

Ta quornfiléer i stället för kyckling och smula i en halv tärning grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond i Kelda-blandningen.

Tipset

Hittar du ingen Kelda med örtsmak så hackar du färska örter du gillar och blandar med 2,5 dl matlagningsgrädde. Kräver något mer arbete men blir godare.