Semesterön – där bara kvinnor är välkomna

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Semester

Drömmer du om en mansfri semester?
Nu öppnar en ö utanför Finland där bara kvinnor är tillåtna.
– Kvinnor behöver tid att umgås med andra kvinnor, säger en representant från Supershe Island till Independent.

I kölvattnet av #metoo öppnar nu en tillflyktsort där alla män är förbjudna, nämligen ön Supershe Island utanför den finska kusten.

Män påverkar stämningen negativt

Grundaren Kristina Roth kom på idén till en mansfri ö när hon var på semester i Calabasas i Kalifornien och märkte att männen påverkade stämningen negativt när de kom in i ett rum.

– Så fort det kom in en söt kille så satte kvinnorna på sig läppstift, säger hon till New York Post.

Roth poängterar att hon inte skapat den mansfria semesterön för att hon hatar män - tvärtom säger hon till New York Post att hon ”älskar män” och att hon eventuellt kan tänka sig att tillåta män på ön i framtiden.

Hälsa i fokus

För kvinnorna som besöker den avslappnande semesterorten kommer hälsa att stå i fokus. Det kommer finnas ett stort utbud av aktiviteter som yoga, matlagningsklasser, meditation och hälsosam mat.

– Kvinnor behöver tid att umgås med andra kvinnor. Där det finns möjlighet att fostra varandras drömmar och mål, säger en representant från Supershe till Independent.

Kristina Roth förälskade sig i ön efter att hon blivit tillsammans med en finsk man och fått möjligheten att besöka hans föräldrars ö utanför den finska kusten. Nu har hon fått bygga upp en egen mansfri anläggning där. För tillfället är ön bara öppen för hennes vänner men hon planerar att öppna för allmänheten i juli.

Det är dock inte bara att kvista förbi - du måste först skicka in en ansökan där du delar med dig om information om dig själv och varför du vill besöka lyxön. Ett extra plus får du om du spelar in en liten videohälsning till öns representanter.

Vill du åka till en liten mer solsäker plats har nätverket SuperShe även en anläggning på Turks och Caicosöarna i Karibien.

Publicerad:

MER OM RESA