Restaurang i Phuket äntligen på heta listan

Restaurang Pru har fått en Guide Michelin-stjärna

Publicerad:
Uppdaterad:
Reaturang Pru i Phuket i Thailand har fått sin första stjärna i Guide Michelin.
Foto: Pru
Reaturang Pru i Phuket i Thailand har fått sin första stjärna i Guide Michelin.

Resa | Phuket

För första gången någonsin har en restaurang i Phuket fått en stjärna i omtalade matbibeln Guide Michelin.
På Pru kan en ny rätt provlagas regelbundet upp till sex månader innan den serveras till gästerna.

Den thailändska maten är vida omtalad och prisad. Men det var först 2018 som Guide Michelin började dela ut stjärnor i Thailand. Det var främst restauranger i eller omkring huvudstaden Bangkok. Men inför det nya året har man sökt sig längre söderut till landets största ö Phuket.

Det är första gången någonsin som en restaurang i Phuket har blivit stjärnbeströdd. Men Pru som ligger på den lyxiga resorten Trisaras område är väl värd sin stjärna.

En upplevelse

Restaurangen öppnade för två år sedan och dess chef är holländska kocken Jim Ophorst. Rätternas råvaror kommer enbart från Thailand, främst Phuket, och helst från det egna lantbruket och gården.

– Allt handlar om upplevelsen. Vi tar gästerna på en resa från det ögonblick då de kliver innanför dörrarna fram tills att de lämnar restaurangen, säger Jim Ophorst till CNN.

Trisara består av 39 lyxiga villor med infinitypooler och fantastiskt utsikt över havet. Men det är inte bara resortens gäster som äter på Pru, restaurangen lockar besökare från hela Thailand. Och efter årets Guide Michelin-stjärna lär den bli ännu mer populär.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA