Så bokar du fjällsemester i sista minuten

Experternas bästa knep för att knipa en fjällstuga i sista minuten

Har du insett i elfte timmen att du trots allt vill komma iväg på den där klassiska skidresan under sportlovet?
Ännu finns det hopp – här listar experterna bästa knepen för att knipa en fjällstuga i sista sekunden.

Vecka 7 är snart här och med det drar den tre veckor långa sportlovssäsongen igång.

Är du sent ute med sportlovsplanerna men vill ändå till fjällen?

Vi har pratat med experterna som listar sina bästa tips för att hitta sista minuten-resorna.

– Under sportlovsveckorna kan det vara svårt att hitta boende på vår webb men ibland blir något avbokat. Det kan vara på grund av sjukdom eller andra anledningar. Det är sällsynt, men kan hända, säger Linda Morell på Skistar.

Boka direkt

Hennes hetaste tips är att regelbundet uppdatera hemsidan och boka så fort något dyker upp.

Bokningsläget ändras dagligen – men under vecka 7 finns det just nu en del lediga boenden i både Vemdalen och Hemsedal på Skistars sajt, och vecka 8 finns det till och med lägenheter i favoriten Åre.

– I Åre finns det en lägenhet i Björnkulla med gångavstånd till pisten. En hel vecka för 12.880 kronor och fyra bäddar. Det är ett väldigt prisvärt boende skulle jag säga.

Har du möjlighet att vänta till efter loven så är ett annat tips att vänta till vecka 10. Då finns det ett större utbud – och mer plats i pisterna.

Åk i påsk

Kan du hålla dig ännu längre kan det också vara värt att vänta med skidsemestern till påsken.

– Kan du bara åka under loven kan du boka påsklovet nu. Då kan du faktiskt få ett boende någorlunda efter dina egna önskemål. Om du bor i Stockholm kan du tillexempel träna i Hammarbybacken under sportlovet och resa bort i påsk.

Men det finns andra ställen att kolla på. Airbnb har exempelvis flera lediga stugor och hotell i Åre under vecka 7 som rymmer två barn och två vuxna.

Vecka 8 har Airbnb även lediga stugor i bland annat Stöten och Kläppen i Sälen med plats för flera personer och i värmländska Branäs kan du just nu boka en stuga med åtta bäddar under vecka 9.

Norge bra alternativ

Lars Olsson, marknadschef på Bengt Martins resebyrå, tycker att man bör överväga olika skidorter i Norge.

– Vecka 9 skulle jag verkligen rekommendera Hafjell i Norge där OS gick – 94. Det är ingen högsäsongsvecka för dem som tillexempel Trysil där det är många stockholmare. Det är dessutom otroligt bra alpin skidåkning, säger han.

Hafjell ligger cirka två och en halv timme väster om Trysil. I skrivande stund finns exempelvis en ledig stuga under vecka 9 belägen direkt vid liftarna och kostar cirka 8.000 svenska kronor.

– Det är en bit att köra men det är inte mycket längre än till Åre. Man kör E18 norrut, det är fina vägar.

I Sälen tipsar Lars Olsson om stugor som är lediga under kortveckor (söndag-torsdag) under sportlovsveckorna. De kostar från 12.000 kronor och uppåt.

– Men läget ändras varje dag, för det mesta brukar vi kunna hitta resor även om det är sent, det är bara att gå in på sajten eller att ringa oss och kolla.

Aftonbladets reseguider - Ladda hem och ta med
Publisert:

LÄS VIDARE