Åbergs knä oroar inför Masters: "Lite svullet"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-04-09

Ludvig Åbergs majordebut på Augusta National är bara ett par dagar bort. Men ett svullet knä skapar viss oro inför US Masters.

– Vi kör lite behandling, säger det svenska stjärnskottet.

Trots att det bara rörde sig om den första inspelsdagen bidrog tiotusentals åskådare som vanligt till en festlig start på Mastersveckan i solskenet på Augusta National.

Ludvig Åberg checkade in strax efter lunch, tränade först lite närspel och puttning innan han sent på eftermiddagen gick ut på hål 10 i sällskap med caddien Joe Skovron.

Men även på banan hade Åberg bara ett par wedgar och puttern med sig under niohålspromenaden. Några fulla slag slog han inte på hela dagen – och förklaringen kom efteråt.

– Knät var lite svullet häromdagen, men det är okej. Vi kör lite behandling, så förhoppningsvis är vi redo att köra på torsdag, säger Åberg.

”Vet inte riktigt”

Det var under den gångna veckans tävling i San Antonio som känningarna dök upp, lite från ingenstans verkar det som. Åberg hade själv ingen bra förklaring till varifrån problemen uppstod.

– Svårt att säga, jag vet inte riktigt om jag ska vara helt ärlig. Det var lite svullet häromdagen efter jag hade spelat, men det var ingenting jag kände av under själva tävlingen utan jag körde på ganska bra ändå. Det är sånt som händer emellanåt, jag börjar bli gammal, säger 24-åringen med ett skratt.

Att spela 72 hål på kuperade och böljande Augusta National med ett svullet knä låter inte helt optimalt. Världsnian Åberg försöker ändå tona ned oron inför karriärens första Masters.

– Banan är väldigt kuperad och man får väldigt många ojämna lägen på fairway. Men jag tror att vi ska klara oss ganska bra.

”Vässa till puttern”

Golfmässigt är känslan helt okej efter att ha slutat på delad 14:e plats i Texas.

– Jag tycker ändå att det var mycket bra förra veckan, även om jag kanske inte riktigt höll ihop 72 hål. Stundtals var det bra golf, tee till green stämde mycket. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det och vässa till puttern och närspelet lite.

Ludvig Åberg planerar att på tisdagseftermiddagen spela nio hål – den här gången med alla klubbor i bagen – i sällskap med Jon Rahm, Rory McIlroy och Nicolai Højgaard. Sedan blir det ytterligare nio hål på onsdag innan allvaret börjar på torsdag.