Ikonen försätts i personlig konkurs

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Sparkad som tränare för Novak Djokovic – nu kommer nästa smäll för Boris Becker.

Den 49-årige tennislegendaren försätts i personlig konkurs.

– Jag är förvånad och besviken, säger han.

Boris Becker var en dominant på tennisscenen i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Tysken vann sex Grand Slam-titlar och var rankad etta i världen vid årsskiftet 90/91.

På senare tid har han varit verksam som tränare, senast för serbiske världsstjärnan Novak Djokovic. Men så sent som i december månad – efter tre års samarbete och totalt sex vunna Grand Slam-titlar – valde Djokovic att bryta samarbetet.

Sedan dess har det, bevisligen, bara gått utför för Boris Becker.

Den 49-årige ikonen brottas med ekonomiska bekymmer och nu rapporterar brittiska medier att han försätts i personlig konkurs.

På onsdagen var Becker på rättegång angående sina ekonomiska skulder och hans advokat ska enligt The Mirror ha yrkat på att tennisikonen ska få 28 dagar på sig att betala sina skulder till såväl spanska som engelska myndigheter.

Skulden i Spanien gäller en fastighetsinvestering för en kostnad av motsvarande 60 miljoner kronor.

Men rätten gav avslag på yrkandet och beslutade alltså att Boris Becker ska försättas i personlig konkurs.

”Borde tänkt på det”

Beckers advokat ska även ha påpekat att en personlig konkurs skulle skada hans klients ”image” och att det därför rimligen borde finnas en annan utväg.

Men inte heller den motiveringen köptes av domaren.

– Det borde han ha tänkt på för länge sedan, svarade domaren enligt Mirror.

”Är förvånad”

På twitter vädrar Boris Becker själv sin besvikelse.

”Förvånad och besviken över att rätten tagit det här beslutet. Det här handlar om en enskild lånetvist som jag fortfarande har en månad på mig att betala.

Mina inkomster är tydligt redovisade och det är klart att jag har råd att betala tillbaka lånet. Mina tillgångar är mycket större än skulden till banken och jag har för avsikt att betala tillbaka den snarast.

Tillsvidare kommer jag att fokusera på mitt jobb och i synnerhet mitt uppdrag som BBC-kommentator i Wimbledon.

Till alla fans vill jag bara säga: Tack för era fina ord! Jag har varit i den här branschen i 32 år och har inga planer på att lämna. Som de säger; du är i guds händer när du är i mitt i havet eller framför en domare… Men livet går vidare.”

Publicerad: