Så slutar handbollens kvartsfinaler

Publicerad:

SPORTBLADET

Flinck: Det blir en holmgång

Sportbladets Johan Flinck tippar kvartsfinalerna.
Foto: Bildbyrån
Sportbladets Johan Flinck tippar kvartsfinalerna.

Serien är slutspelad och valen är gjorda.

Äntligen är det dags för slutspel i handbollens elitserie (efter nästa veckas OS-kval).

Så här tror Sportbladets Johan Flinck att kvartsfinalerna i bäst av fem matcher slutar.

Kristianstad-Redbergslid 3-0

Svensk handbolls flaggskepp har ett lag som nog kan räknas in bland de fem-tio bästa upplagorna vi sett i elitseriens historia. Samtliga övriga lag i elitserien är chanslösa i en serie över fem matcher, så också RIK.

Alingsås-Guif 3-1

Gamla ”maskinen” Alingsås har hackat betänkligt senaste veckorna sedan lagets hjärta Max Darj gick sönder. Från att vara överlägsen tvåa i elitserien (mellan Kristianstad och resten) var man nära att tappa andraplatsen efter bara två segrar på de åtta senaste. Men man fixar ändå en semifinalplats här.

Lugi-Sävehof 3-2

Avslutade ”osnyggt” med att förlora mot jumbon Drott efter att radat upp sju raka segrar och seglat upp som en stark finalkandidat. Det är man fortfarande. Men det kan mycket väl gå till fem matcher mot ett Sävehof som tagit sig i slutet av serien efter att radat upp slutminutförluster under en period. Lagen har varsin seger i inbördes möten i år.

Ystad-Malmö 3-2

Malmö var gänget topplagen som väntat ville undvika och följaktligen ställs fyran Ystad mot dem. Malmö har bara två förluster sedan Fredrik Petersen anslöt efter EM. Det här är den intressantaste kvartsfinalen på förhand men där Ystad ändå får gälla som favorit: två YIF-segrar och en oavgjord match på lagens tre möten under säsongen. Men det blir en holmgång.

Publicerad: