Mardrömmen mörkare för Djurgården

Publicerad 2021-02-06

Djurgården fortsätter sin dåliga trend i SHL.

Mot Växjö kom sjunde raka förlusten efter att målkungen Emil Pettersson avgjort.

– Det är fascinerande hur bra vi kan vara ibland, och hur dåliga vi kan vara ibland, sa Dick Axelsson till CMore.

Djurgården inledde matchen i ett rasande tempo och det var hård forecheck från första sekunden. Laget har sex raka förluster och känslan var att Djurgården hade lovat varandra att den trenden skulle brytas.

Men några mål blev det inte och den bästa målchansen i den första perioden kom när två minuter återstod och Djurgården tilldömdes ett straffslag. Men Dick Axelssons långa dragning slutade med att Erik Källgren räddade med plocken.
I den andra perioden spelade Växjö upp sig och hemmalaget tvingades att ta timeout efter några minuter när man knappt kom egen zon. Gästerna tog senare ledningen med 0–1 efter att William Eklund slarvat i egen zon och det tog Fredrik Karlström hand om på bästa sätt.

”Skönt att revanschera sig”

Från ingenstans kom Djurgårdens reducering. Dick Axelsson "fiskade" vid offensiv blå och fick pucken av Tom Nilsson. Trots ett trängt läge lyckades Axelsson sprätta upp pucken i Växjös kryss.

– Det är skönt att revanschera sig efter en straffmiss. Det är fascinerande hur bra vi kan vara ibland, och hur dåliga vi kan vara ibland. Allt börjar med långa byten i egen zon, då orkar man inte. Vi måste ta snabbare byten så går det bättre, sa Dick Axelsson till CMore efter den andra perioden.

Sjunde raka torsken

I den tredje perioden avgjorde SHLs målkung Emil Pettersson matchen efter dubbla slarv av Djurgårdens försvar.

Det här var Djurgårdens sjunde raka förlust och även sjunde raka förlusten på hemmaplan.

– Surt att förlora. Det kostar att drälla med pucken, sa Robert Ohlsson, tränare i hemmalaget, till CMore.

I Växjö är det mer uppåt. Smålänningarna har inte förlorat en match under ordinarie matchtid sedan annandag jul. Därefter har de 16 raka matcher med poäng och toppar SHL.