Örebro Innebandy kvalklart efter seger mot Nykvarn Ungdom

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter en bra säsong i Allsvenskan södra i innebandy är Örebro Innebandy nu klart för Play Off 1. Det efter seger, 10–7 (4–1, 3–4, 3–2), på bortaplan mot Nykvarn Ungdom.

– En match där jag tycke vi är det bättre laget i 60 minuter, är stolt över allihop och hur alla genomför matchen. Även om Nykvarn gör det bra och kommer ifatt lite på slutet kändes det aldrig farligt, vi hade en växel till om det skulle behövas. Samtidigt vill jag hylla Nykvarn som hade lite ont om folk idag, de har gjort en fantastisk säsong som nykomlingar, kommenterade Örebro Innebandys tränare Johan Jönsson.

Nykvarn Ungdoms tränare Sebastian Wahlgren om matchen:

– Vi missar kvalet men vi gör en sjukt bra säsong som nykomlingar, vi är med och slåss om det in i det sista. Idag gick vi för det till hundra men det gick inte hela vägen.

Segern var Örebro Innebandys femte på de senaste sex matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Marcus Ekengren gjorde fyra mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Simon Jirebeck 3, Joakim Andersson, Ludvig Björkman och Jim Genberg, målen för Nykvarn Ungdom gjordes av Linus Dahlström 2, Hannes Friman, Gustav Granlöf, Oscar Janthe, Oliver Mattsson och Lucas Rigogiannis.

Med en omgång kvar är Nykvarn Ungdom på femte plats i tabellen, medan Örebro Innebandy är på fjärde plats.

På söndag 15 mars 13.00 spelar Nykvarn Ungdom hemma mot Lidköping, och Örebro Innebandy borta mot Lockerud/Mariestad.

Publicerad: