AIK ångar på – tog femte raka segern.

Jacob Mcgrew slog till med sitt första AIK-mål för säsongen.

Då tog laget sin femte raka trepoängare – samtidig som Brynäs och Djurgården snodde poäng från varandra.

– Vi spelade som ett vinnande lag i tredje, säger målskytten Jacob Mcgrew.

Det var nog inget som tänkte att det skulle stå 3–1 på tavlan när Jacob Mcgrew dundrade in i gästernas mål drygt en och en halv minut in i tredje. Men efter en videobedömning förklarade huvuddomaren att de kunde se att Östersundspelaren drog ner Mcgrew och att pucken därefter passerat linjen.

Forwarden noterades därmed för sin första balja för säsongen, i AIK.

– Jag var mer fokuserad på att inte skada mig själv eller målvakten. Men jag är glad att den gick in och det är skönt att ha det gjort, säger Jacob Mcgrew till TV4.

Nära dråpligt självmål

Tvåmålsledningen kunde dock varit en uddamålsledning. Med mindre än 8 sekunder kvar av mittenakten skickade Jere Jokinen in en puck mot AIK:s kasse. Pucken styrdes via Alfred Barklunds ben och var bara centimeter från att leta sig in i det egna målet. Tobias Normann fick skridskon emellan och kunde även stoppa returen från Isak Garfve. Tack vare Normanns aktion var AIK fortsatt i ledning även inför tredje perioden.

Avgjorde i öppen kasse

Med 2.50 kvar av den sista perioden kom också 4–1 efter att Östersund plockat sin målvakt. AIK tog därmed sin femte raka seger.

– Vi visste att vi hade mer att ge efter andra så vi försökte att spela strukturerat i tredje. Vi gav dem inte mycket, det var en bra vinst, säger Mcgrew.