Fakta 10/9

IF Sylvia–Jönköpings Södra IF 2–4 (1–2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-10

Matchen:

Matchen mellan de båda lagen som spelar för sin överlevnad i superettan blev inledningsvis ett ställningskrig, där hemmalaget Sylvia inledde målskyttet. Målet kom efter en frispark från Fredrik Åströms som backkollegan Henric Andersson nickade in i den 26:e matchminuten. Men smålänningarna skulle få revansch bara en dryg minut efter Sylvias ledningsmål genom Tommy Thelins sjunde fullträff för säsongen. Och det var en match som skulle bli Jönköpings och framförallt Thelins. En kvart senare gjorde han sitt och gästernas andra mål vilket gav gästerna halvtidsledningen efter en säker straff strax före paus.

Även den andra halvleken skulle bli Tommy Thelins då han utökade Jönköpings ledning både en och två gånger genom sitt tredje och fjärde mål för dagen, till 4-1. Visserligen skulle Sylvia få ett kvitteringsmål, men kvällen slutade i en tung tredje raka förlust, efter stor show av Jönköping Södras fyramålsskytt Tommy Thelin.

Målen: 1–0 (26) Henric Andersson (Fredrik Åström), 1–1 (28) Tommy Thelin (Aram Ibrahim), 1–2 (41) Tommy Thelin (straffmål), 1–3 (69) Tommy Thelin (Andreas Nilsson), 1–4 (77) Tommy Thelin (Aram Ibrahim), 2–4 Henric Andersson

Varningar, Sylvia: Mikael Cupan. Jönköping: Johan Fäger, Daniel Karlsson, Andreas Nilsson .

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 638 på Norrköpings IP.

Sylvia:

Peter Karlsson – Dennis Boskailo, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Ibrahim Atiku, Haris Dozo, Thomas Borg (46 Daniel Åkervall), Johan Roxström (73 Armin Tankovic) – Stefan Persson (76 Michael Kassayousef), Andreas Friman.

Jönköpings Södra:

Mikael Axelsson – Fredrik Söderbring, Daniel Karlsson, Erik Skördåker, Andreas Nilsson (76 Erik Backlund) – Aram Ibrahim (82 Johan Fäger), Fredrik Fendrich, Christer Persson (90 Johan Svedberg), Johan Karlefjärd – Patrik Elmander, Tommy Thelin.

Johan Persson, fotbollsverige.se

Enköpings SK–Degerfors IF 1–0 (1–0)

Matchen:

Degerfors inledde bra och hade ett visst övertag under matchens första tio minuter då de såg klart mer inspirerade ut än Enköping. Det var dock den enda perioden i matchen Degerfors var med spelmässigt. Hemmalaget lugnade ner passningsspelet och tog snabbt kommandot då Degerfors fick jaga bollen som Enköpingsspelarna spelade mellan sig.

22 minuter in på matchen kom också det som visade sig bli segermålet. <b>Sebastian Rajalakso</b> fångade upp en misslyckad rensning och siktade in sig på målets bortre hörn. När han sköt tog dock bollen en oväntad bana, mellan benen på en Degerforsförsvarare och rullade retsamt långsamt in i målets andra hörn.

Enköping hade kontrollen även i den andra halvleken och var närmare 2-0 än vad Degerfors var en kvittering. Förlusten innebär att Degerfors fortfarande ligger sist men på grund av helgens övriga resultat tappar inte laget något uppåt.

Enköpings tre poäng stärker lagets chanser att klara sig kvar i serien, vilket var målsättningen före säsongen.

– Vi vill spela Superettan 2008 och det tror jag vi klarar nu, säger tränaren Per-Åke Swärdh.

Mål: 1–0 (22) Sebastian Rajalakso (Eric Hammar).

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: 2 040 (på Enavallen).