Publicerad 2017-03-08

Tove Alexandersson vann VM-guld i sprintstafetten i går.
I dag var det dags för individuell sprint i skidorientering.
Och då blev det ett nytt guld för svenskan.

Tove Alexanderssons medaljsuccé i skidorienterings-VM i ryska Krasnojarsk fortsätter.
I går vann hon sprintstafetten tillsammans med Erik Rost i överlägsen stil.
Och i dag var det dags för individuell start i sprint.
”Det ska bli jättekul! Det här var ju rena drömstarten, och jag tror att både terrängen och de här banorna ska passa oss bra”, sa hon efter gårdagens guldlopp.

Regerande världsmästare

Tove Alexandersson startade som regerande världsmästare i sprint. Och hon motsvarade verkligen de högt ställda förväntningarna.
Hon gick ut med startnummer 23, och tog ledningen direkt vid första kontrollen.
En ledning hon aldrig släppte. Och i mål blev det en stor ledning med tiden 13,54.
Det blev sedan en nervös väntan i målområdet när konkurrenterna kom närmre och närmre.
Men till slut kunde svenskan andas ut och fira sitt andra VM-guld på lika många dagar.
Tvåa blev ryskan Polina Frolova åtta sekunder efter Alexandersson, och på tredje plats kom finskan Salla Koskela ytterligare tio sekunder efter.

Även guld i herrtävlingen

I herrarnas sprint såg det länge ut att bli en rysk storslam. Hemmanationen tog beslag på alla tre pallplatser.

Men, det fanns en svensk som skulle blanda sig i medaljstriden.

Ulrik Nordberg startade sist av alla i startfältet. Efter att ha tagit sista kontrollen blev det en hård spurt för svensken.

I mål stannade klockan på 13,51, två ynka sekunder före Andrey Lamov. Och dagens andra svenska guld var bärgat.

Det svenska landslaget gick in i mästerskapet med målsättningen att ta fyra medaljer. Nu har det redan blivit tre guld, och fyra tävlingar återstår.