Sverige kan få fler tävlingar enligt plan B

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Falun kan fler tävlingar om plan B måste sättas i verket i vinterns världscup. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Falun kan fler tävlingar om plan B måste sättas i verket i vinterns världscup. Arkivbild.

Sverige kan få tre raka världscuptävlingar i skidor i januari-februari om Internationella skidförbundet (Fis) måste sätta sin plan B i verket.

Fis jobbar på alternativa planer om inte världscuptävlingarna i skidor kan genomföras som planerat på grund av coronapandemin.

Nu har dokument märkta plan B läckt ut till den finländska sajten Kestävyysurheilu. Den visar ett alternativt världscupsschema där säsongen är uppdelad i fyra block där tävlingarna avgörs på begränsade geografiska områden för att minska mängden resande.

Inga detaljer

Sverige, som redan har världscuptävlingar i Ulricehamn den 16-17 januari och Falun den 30-31 januari, kan få tre tävlingshelger mellan den 23 januari och 7 februari.

– Jag vet inte exakt hur det ska se ut i detalj. Men alla möjligheter som presenteras är aktuella. Det kan bli tävlingar i tre länder eller bara i ett. Det är omöjligt att säga vad som kommer hända fram till början av nästa år, så man försöker ha så många alternativ som möjligt, säger Niklas Jonsson i längdkommittén, till Expressen.

Jonsson säger att det mest realistiska, om enbart Sverige får tävlingarna i det tredje blocket är att Falun och Ulricehamn kör en extratävling genom att förlänga tävlingshelgen med någon dag.

Om plan B sätts i verket får Tyskland och Tjeckien inga världscuptävlingar den kommande säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE