Matchfakta 7/2

Storvreta IBK – Jönköpings IK 8-1 (1-1, 4-0, 3-0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-07

Storvreta lät visserligen Jönköping vara med i en period då det stod 1-1 men efter en riktig islossning i andra perioden avgjordes matchen då Storvreta gick från 2-1 till 5-1 på mindre än två minuter. Strax därefter blev det än tyngre för Jönköping då lagets målvakt skadades och utan reservmålvakt på bänken tvingades laget kasta in backen Adam Brobakken i mål. Uppgiften blev omöjlig och Storvreta fick en enkel resa mot segern och slutresultatet skrevs till 8-1, där Hannes Öhman noterades för tre mål och lagkaptenen Joel Kanebjörk gjorde sina två första mål för säsongen.

Första perioden: 1-0 (4.53) Gabriel Oredsson (Mattias Mikulski), 1-1 (13.01) Karl-Johan Nilsson (David Gillek).

Andra perioden: 2-1 (0.54) Mika Kohonen (Mattias Mikulski), 3-1 (8.08) Hannes Öhman (Mika Kohonen), 4-1 (9.10) Joel Kanebjörk (Johannes Gustafsson), 5-1 (9.36) Hannes Öhman (Mika Kohonen).

Tredje Perioden: 6-1 (1.00) Gabriel Oredsson (Johannes Gustafsson), 7-1 (5.28) Joel Kanebjörk (Gabriel Oredsson), 8-1 (14.26) Hannes Öhman (Jesper Berggren).

Skott: 31-17 (10-11, 9-2, 12-4).

Utvisningar: Storvreta: 2x2min, Jönköping 4x2min.

Domare: Mike Bengtsson och Martin Polverari.

Publik: 1 263.