Toppresultaten uteblir för Lindström

Publicerad 2014-12-19

Fredrik Lindström fortsätter att jaga topplaceringar utan att lyckas.

Svensken hade en bom i skidskyttesprinten från Pokljuka och slutade på 23:e plats, 1,12 minuter efter segrande Anton Shipulin.

Fredrik Lindström som var på pallen två gånger förra vintern har ännu inte lyckats få till en topplacering den här skidskyttesäsongen. Svenskens bästa resultat i vinter är en femteplats från VC-premiären i Östersund. Efter det har 25-åringen haft en rad bottennoteringar. Fredagens sprint från Pokljuka i Slovenien blev inte heller en fullträff.

Kan klättra i jaktstarten

Svensken slutade på plats 23 efter en bom på skjutvallen och tunga ben i spåret. Lindström var en minut och 12 sekunder efter segrande ryssen Anton Shipulin. Tävlingen ligger till grund för morgondagens jaktstart där Lindström har goda chanser att nå en plats bland de tio främsta.

Anton Shipulin, Dominik Landertinger och Emil Hegle Svendsen var dagens topptrio. Alla tre hade fullt skytte men det var ryssen som hade bäst dag i skidspåret. Shipulin vann, 12 sekunder före österrikaren Landertinger och 24 sekunder före norrmannen Svendsen.

Även Ted Armgren får köra morgondagens jaktstart.

Jakstarten körs klockan 13.30 imorgon, lördag.