Nykomlingen Gripen tog sin andra raka

STOCKHOLM

Underläge med 4-6.

Men Hammarby ökade takten sista kvarten.

- Vi vet att vi är starka då, säger tremålskytten Stefan Persson efter seger med 7-6 (3-3) mot Ljusdal.

Bajen började som förväntat och när Stefan Persson gjorde 2-0 efter tio minuter kändes det som en storseger var på gång.

- Men då slutade vi spela bandy, säger Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

Landslagets gamle försvarsrese fick se Ljusdal gå från 0-2 till 3-2 på sju minuter.

- Jag tror inte de får göra mål så enkelt ens på träningar. Vårt försvarsspel fanns inte, dundrade Karlsson.

Ljusdal, anförda av den ryske världsmästarmittfältaren Misja Svesjnikov, gled med jämna mellanrum igenom det allt ihåligare Bajenförsvaret.

Stark slutkvart

Efter två mål av Svesjnikov och lika många målpass från ryssens klubba ledde Ljusdal med 6-4 inför slutkvarten.

Det var då Stefan Persson och Hammarby ökade takten.

- Vi var inte tillräckligt kalla. Vi var för ivriga att anfalla i stället för att hålla i bollen och spela av matchen, säger Ljusdalstränaren.

Och luckorna bakåt utnyttjade Jonas Claesson och Stefan Persson.

Persson gjorde 5-6 och avgörande 7-6 - inspirerad av Clint Eastwood.

Vänsterhalven hängde dom högt.

- Sikta högt och få bollen på mål, flinar Persson.

För lugnt, Falun

Falun blev tog det för lugnt första halvtimmen hemma på Lugnet. Gästande Bollnäs åkte ifrån hemmalaget och gick upp till ledning med 4-0.

Falun kämpade sig i kapp till 5-5, men finländaren Vesa Voukila avgjorde på straff för Bollnäs.

5-6 innebar andra raka förlusten för det topptippade dalalaget.

Sandviken två andra raka segern när man bortabesegrade Broberg med 4-2. Edsbyn vann hemma mot Sirius med 5-3.

Andra raka för Gripen

I södergruppen fortsätter nykomlingen Gripen från Trollhättan att övertyga. Andra raka segern togs borta mot Vetlanda (6-5).

Villa vann hemma mot Katrineholm med 7-3. David Karlgren gjorde tre mål för Lidköpingslaget.

V-lagen Vänersborg och Västerås spelade 3-3. Mästarlaget Västerås har nu inlett säsong med två oavgjorda matcher.

Målfattigt i Motala där hemmalaget slog Boltic-Göta med 2-0.