YIF:s stjärnans storspel räckte endast till kryss

Lukas Nilsson storspelade under gårdagens rysare mot Guif.
Tolv mål och tangerat elitserierekord räckte dock inte.
Efter två utvisningar föll hemmalaget och fick ta ett kryss.

Nilsson håller fortsatt hög nivå och gårdagskvällens match mot Eskilstuna Guif var inget undantag.
Tolv mål och tangerat elitserierekord gav Nilsson även titeln som lagets bästa spelare den matchen. Trots sin insats räckte det bara till kryss.
– Jag känner mest besvikelse och grämer mig över att vi förlorade en poäng. Vi borde ha vunnit. Då är det svårt att känna glädje över tolv gjorda mål, säger Lukas Nilsson till Skånska Dagbladet.
–  Vi gjorde 26 mål. Det är bra. Bakåt var det för mycket ”junior” i den första halvleken, säger Sebastian Seifert, YIF:s tränare till skd.

Missade fler bra lägen

Ystad tog emot Guif och dramatik blev det gott om.
Lagen stod för en tät första halvlek där bortalaget storspelade och behöll ledning till halvtid. Under andra halvlek klev hemmahjälten Lukas Nilsson fram och vände till ett tremålsöverläge. Matchens slutskede skulle bli dramatisk när Guifs Patrik Johanson och Victor Östlund åkte på utvisning. Guif tvingades till ett spel fyra sex - då med en ställning 25-26. Guifs Emil Andersson kvitterade. I ett stressat läge lyckades hemmalaget aldrig riktigt, trots fler bra chanser från Nilsson. Bättre gick det för Guifs målvakt Adam Krantz som lyckades behålla lugnet i dramatikens hetta och höll krysset.

Efter åtta spelade matcher ligger Guif på en åttonde plats i tabellen. Ystad har spelat sju matcher och innehar femteplatsen i nuläget.