”Mauler” stoppas från match i ett halvår

Av: Andreas Käck, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: AP
”Ett riktigt blodbad” C Mores expert Ian Roberto kallade fajten för blodbad.

Alexander "The Mauler" Gustafsson blev rejält tilltygad i förlustmatchen mot Daniel Cormier.

Enligt sajten MMA-junkie har svensken nu fått en tävlingsavstängning i sex månader av medicinska skäl.

– Men det är en vanlig avstängning, inget dramatiskt över huvud taget, säger managern Tomas Ghassemi till Sportbladet.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson gjorde en tapper insats mot Daniel Cormier men förlorade efter domslut och var rejält tilltygad efteråt. Efteråt fördes den svenske stjärnan till sjukhus där han fick sy i näsan, läppen och ögonbrynet.

Läkarna som undersökte ”The Mauler” har nu, enligt MMAJunkie, gett Arbogasonen en preliminär avstängning på sex månader.

”Inget dramatiskt”

Men managern Tomas Ghassemi ger lugnande besked.

– Det här är en vanlig avstängning. Det är inget dramatiskt över huvud taget. Efter en fajt så går läkare igenom utövarna och kollar hur de ser ut och hur de känner sig. Sedan sätter de ett datum gällande hur länge han ska vara avstängd från tävling. Men det datumet kan snabbt ändras om man blir ”clearad” av en annan läkare, säger han.

Så han kommer förmodligen inte vara avstängd i sex månader?

– Nej, jag tror att Alex kan vara ”fit for fight” om två månader. Han har ju inte ont i kroppen, rent teoretiskt skulle han kunna löptröna redan i morgon, det här handlar mer om att bulorna ska lägga sig.

Blev ni förvånade över att läkarna satte sex månader?

– Nej, men det är inget vi ens reflekterar över eftersom vi själva kommer göra regelbundna kontroller framöver. Då kan andra läkare skriva ett nytt intyg om att han är okej. Då blir han ”clearad” för att tävla igen. Så vi drar inga växlar alls av den här så kallade avstängningen, säger Tomas Ghassemi.

”Ska få vila kroppen”

Han hälsar att Alexander Gustafsson mår bra.

När tror du ni kan snegla mot nästa utmaning?

– Nu ska Alex få vila kroppen, ha lite ledigt, roa sig lite och umgås med nära och kära. Sedan kommer vi i teamet att ha ett möte och sätta upp en ny planering, säger managern.

Publicerad: