Liverpool åkte ur FA-cupen mot Wolverhampton

Uppdaterad 2017-05-08 | Publicerad 2017-01-28

Wolverhampton skrällde på Anfield.

Championship-klubben slog ut Liverpool på bortaplan.

– Det är mitt ansvar. Vi ska lära oss av den här förlusten, säger managern Jürgen Klopp.

Wolverhampton fick en drömstart på Anfield. I den första minuten tog laget ledningen med 1–0 genom Richard Stearman.

Liverpool, som vilade flera ordinarie spelare, hade oerhört svårt att skapa målchanser mot Championship-klubben. I den 41:e minuten kom nästa käftsmäll för Liverpool.

Weimann rundade Karius

Hemmalaget tappade boll på offensiv planhalva och ”Wolves” ställde om. Andreas Weimann stack i djupled och fick bollen i straffområdet. Han blev fri med Liverpool-målvakten Loris Karius och rullade enkelt in 2–0.

Några minuter senare skrek Liverpool efter straffspark, men domaren friade.

Divock Origi reducerade för Liverpool i den 86:e minuten. Hemmalaget öste sedan på för ett segermål under de sista minuterna - ”Wolves” fick verkligen kriga för att hålla undan.

Liverpool förlorade med 1–2. Därmed är man utslaget ur FA-cupen. För Wolverhampton väntar femte omgången.

– Det var inga spelare som gjorde mig besviken. Jag är ansvarig för laguppställningen. Jag såg dem träna och tänkte ”där har vi startelvan”. Jag är inte bara ansvarig när det går bra, utan även när det går dåligt, säger Jürgen Klopp.

Tre raka förluster på Anfield

Liverpool är på fjärde plats i Premier League. Wolverhampton har en kämpig säsong i andraligan Championship. Laget är på 18:e plats efter 27 omgångar.

För tre dagar sedan åkte Liverpool ur ligacupen efter hemmaförlust mot Southampton. Man har tre raka förluster på Anfield.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se