VÖN: ”Ska bli skitkul att gå med Anna”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Victor Öhling Norberg är tillbaka i det Idre där han förra året nådde botten.

Nu är 27-åringen på väg uppåt igen med ett färskt VM-guld bakom sig och en spännande tävling på hemmaplan i helgen, samt ett väldigt speciellt besök på Idrottsgalan på måndag, framför sig.

– Det ska bli roligt att gå med Anna. Jag tror vi kommer ha skitkul, säger Öhling Norberg.

Foto: FOTO: LASSE ALLARD

”När jag gjorde illa ryggen i Idre var jag på botten igen. Allt var skit... Allt som hänt med Anna... Det är ju ett jävla skitår, det värsta år jag har haft. Att få en dag med glädje betyder väldigt, väldigt mycket.”

Orden är Victor Öhling Norbergs efter VM-guldet i Sierra Nevada i mars 2017. Det är ändå med stadig blick och säker röst 27-åringen nu, tillbaka i Idre där han kraschade och gjorde illa ryggen kort före VM förra året, redogör för vad som egentligen hänt sedan han var här sist.

– När jag kom till Idre i fjol hade jag inte åkt så himla mycket innan på grund av olyckan och allt. Då kom jag hit till en oerhört krävande bana och det blev lite för mycket då. Förhoppningsvis blir det inte lite för mycket nu.

– Men Idre har absolut ingenting att göra med fjolåret som var, det hade kunnat ha hänt var som helst egentligen och jag tänker inte alls på Idre som ett dåligt ställe där jag har skadat ryggen utan Idre är ett ställe jag brukar komma till och vinna tävlingar. Jag brukar oftast åka väldigt bra här i Idre, det är ett skönt ställe och en väldigt spektakulär och frän bana så jag ser fram emot helgen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Förra året kom Öhling Norberg hit för att se om han alls kunde återfinna glädjen till sporten igen efter flickvännen Anna Holmlunds olycka i december 2016. I dag sitter han här för att göra några av de sista förberedelserna inför ett OS där 27-åringen nu samtidigt skruvat ner förväntningarna rejält.

– Konkurrensen är högre nu så det kommer att bli svårare. Alla 32 toppkillar har chansen att ta det där guldet och de kommer vilja göra det extra mycket nu när det är OS så klart. Det är den största svårigheten tror jag. Man får hoppas att vissa blir lite OS-nerviga...

Hur är det med ryggen nu?

– Den är... Ja, jag vet inte. Den är som den är. Hela julen har jag legat sjuk i, om det inte var det så ändå nära inpå, lunginflammation och med en otroligt dålig rygg eftersom jag gjorde illa mig på sista tävlingen i Innichen. Men det har gått väldigt bra nu de här två dagarna och jag hoppas och tror att det kommer gå lika bra de resterande dagarna, säger Öhling Norberg som var snabbast av alla i torsdagens kval.

Bra går det nu också även på annat håll. Efter tävlingarna i Idre ska 27-åringen resa till Stockholm för att gå på Idrottsgalan tillsammans med Anna Holmlund.

– Det känns jättekul. Jag har inte varit på Idrottsgalan tidigare, det har alltid varit tävlingar emellan, så det ska bli fantastiskt roligt och det ska bli kul att gå med Anna. Jag tror vi kommer ha skitkul.

Har ni förberett henne på uppmärksamheten?

– Det är klart att många kommer rycka i henne och prata med henne men blir det för mycket kommer jag ta många av frågorna. Jag känner Anna och vi vet hur hon blir när hon blir för trött. Man får hålla koll på det. Blir det för mycket får man gå ut en sväng och ta lite luft eller bara chilla lite så det blir bra. Det kommer bli skitkul tror jag.  

Publicerad:

LÄS VIDARE