Skövde semiklara – nu väntar Sävehof

Publicerad 2015-04-21

Lugi hade tre bollars ledning i paus.

Men det var Skövde som knep semifinalplatsen efter 20-19 i den femte och avgörande matchen.

Efter matchen valde serieettan Sävehof laget som motstånd.

Båda kvartsfinalerna Lugi-Skövde och Skuru-Heid gick till en femte och avgörande match.

Och Lugi-Skövde blev en riktig rysare.

Hemmalaget hade ledningen med 12-9 i halvtid, men i den andra halvleken fick laget inte anfallsspelet att stämma. Istället var det Skövde, som även vann förra matchen, som knep semifinalplatsen.

Efter matchen meddelande Sävehofs tränare Henrik Signell, laget väljer Skövde som semifinalmotstånd.

– Svårt val, hugget som stucket mellan Skövde eller VästeråsIrsta. Vi har haft tuffa matcher mot Skövde under säsongen men bedömer chansen att gå vidare till final som stor, säger han enligt svenskhandboll.se.

Skuru hemmavann

I Skuru-Heid blev det däremot en hemmaseger. Skuru ledde med 9-7 i paus och vann sedan matchen med 22-16. Carin Strömberg blev målbäst i hemmalaget med sina sex mål.

Serietvåan Skuru ställs därmed mot VästeråsIrsta i semifinalen där Skövde och VästeråsIrsta börjar hemma och speldatum är planerat till 23-26 april.