Bandy

Kross även för Villa Lidköping

Av: 

Andreas Lillhannus

Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Det var inte längre än tre veckor sedan Magnus Muhrén, 41, beslutade sig för att göra comeback som bandyspelare efter två års uppehåll.

På torsdagen gjorde han två mål i Villa Lidköpings semifinalkross mot Bollnäs.

– Jag kände mig delaktig och fick göra ett par fina mål, säger han.

Det var fullsatt på Sparbanken Lidköping Arena. 4 500 personer kom och såg den första semifinalen mellan Villa Lidköping och Bollnäs.

Men någon spänning fick de inte se.

Villa Lidköping tog kommandot direkt och gick till halvstidsvila med en 2-0 ledning efter mål av skyttekungen David Karlsson och Lars Fall.

Villa inledde den andra halvleken genom att omgående göra 3-0. Man hann sedan göra mål fyra, fem och sex innan Bollnäs fick in en kvittering via Samuli Helavuori. Men Villa la i ännu en växel och vann till slut med klara 8-1.

– Vi gör en bra match, från start och i 90 minuter. Vi får viktiga mål innan halvtid och precis efter, sen rullar det bara på, säger Magnus Muhrén.

"Bara 1-0 oasvett resultat"

Magnus Muhrén slutade som bandyspelare för två år sedan, men gjorde i februari en sensationell comeback i Villa Lidköping. På torsdagen var han en av nyckelpersonerna i en semifinal i Elitserien – och gjorde dessutom två mål.

– Det kändes bra. Jag känner mig delaktig och får göra ett par fina mål, säger han.

På lördag väntar semifinal nummer två av lagen, då med Bollnäs som hemmalag.

– Vi har visat under säsongen att vi är bra. Vi har en väldigt hög lägsta- och högstanivå och vi har en bra chans att gå hela vägen. Men det gäller att vi håller oss på mattan och är nöjda med i dag. Vi ska vara starka nästa match, det står fortfarande bara 1-0 i matcher oavsett resultat i dag, säger Muhrén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Villa Lidköping BK

Magnus Muhrén